dimecres, 5 de maig del 2010

I Cicle de Xerrades Feministes



organitzat pel Col·lectiu Ronda
El Col·lectiu Ronda, una cooperativa formada per més de 100 persones entre advocats, advocades i tècnics, organitza el 1er Cicle de Xerrades Feministes.

Ponents de reconegut prestigi abordaran en diferent sessions qüestions com ara el fenomen de la medicalització excessiva de la salut de la dona o el procés de construcció de la identitat sexual i de gènere. La darrera de les tres sessions programades es dedicarà a debatre al voltant de la problemàtica que planteja la custòdia compartida dels fills i les filles en els casos de separacions i divorcis.

El Col·lectiu Ronda es dedica des de fa prop de 40 anys a la defensa dels drets individuals i col·lectius de la ciutadania en els àmbits jurídic, laboral, econòmic i social, així com al foment del cooperativisme i l'economia social.
Dimecres 5 de maig (19h.)
'El cos assetjat: dona i medicalització'

Montse Pineda, membre de Xarxa de Dones per la Salut i de l'associació Creación Positiva, conduirà una conferència on s'analitzarà des d'una perspectiva crítica el fenomen de la medicalització, la intervenció excessiva i sense justificació de la ciència mèdica en les nostres vides.

MÉS INFORMACIÓ (+)

Dimecres 9 de juny (19h)
'Debats i reptes en els feminismes a dia d'avui'
La teoria queer, d'arrel estructuralista, planteja la identitat sexual o de gènere com el fruit d'un procés de construcció social, posant en entredit l'existència de condicionants biològics o que d'alguna manera es puguin considerar essencials que determinin el nostre rol sexual.

Gracia Trujillo, professora de sociologia a la Universitat de Castella la-Manxa, autora de l'obra 'Deseo y resistencia' i de nombrosos articles i estudis que han contribuït a la difusió i implementació dels postulats queer en el moviment feminista a l'Estat espanyol, serà l'encarregada d'impartir aquesta conferència
MÉS INFORMACIÓ (+)
Dimecres 7 de juliol (19h)
'La custòdia compartida a debat'

Qui ha de fer-se càrrec de la custòdia dels fills en els casos de separacions o divorcis? La qüestió és una font inesgotable de polèmiques que, periòdicament, experimenta una revifalla quan es planteja la possibilitat d'instaurar com a norma bàsica la fórmula de la custòdia compartida fins i tot en els casos on no existeixi un acord en aquest sentit entre els progenitors.

Ponents: Núria Milà (Associació de Dones Juristes) i Núria Beitia (psicòloga i membre de DUODA)

MÉS INFORMACIÓ (+)


  
TOTES LES XERRADES TINDRAN LLOC A:
Aula Ronda- Col·lectiu Ronda

Ronda Sant Pere, 56, 1er
BARCELONA

Metro: Urquinaona/ Arc de Triomf